Home
„Ziua Mediului” - Eveniment organizat în cadrul Proiectului „Conservarea biodiversităţii în judeţul Olt” - 5 Iunie 2015
Vineri, 05 iunie 2015, cu începere de la ora 10.30, la sediul Consiliului Judeţean Olt, sala Europa, s-a desfășurat evenimentul ”Ziua Mediului”, activitate organizată de către Consiliul Judeţean Olt în parteneriat cu Asociaţia “Gândeşte Verde” şi Direcţia Silvică Olt, în cadrul Proiectului „Conservarea biodiversităţii în judeţul Olt”.

Peste 190 de  participanți, pensionari, elevi și cadre didactice de la școli din municipiul Slatina și orașul Scornicești, au asistat la o activitate de informare şi conştientizare privind protecția mediului înconjurător și comportamentul prietenos față de mediu, ca bază pentru dezvoltarea durabilă.

În cadrul evenimentului, au fost susținute prezentări video de către specialiști ai Agenției pentru Protecția Mediului Olt și Direcției Silvice Olt, privind importanța Zilei Mondiale a Mediului, rolul pădurii pentru echilibrul ecosistemelor naturale și necesitatea utilizării eficiente a resurselor planetei.

De asemenea, Ștefu Teodora - elevă în clasa a V-a la Colegiul Național Vocațional ”Nicolae Titulescu” - a prezentat un eseu privind importanța salvării patrimoniului ecologic național, iar elevii participanți au exprimat, prin desene, cum anume trebuie protejată natura.

În plus, activitatea a beneficiat de participarea experților parteneri ai proiectului: Asociaţia “Gândeşte Verde” și Asocierea S.C. Primul Meridian S.R.L. -   Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare “Delta Dunării” Tulcea, care au prezentat audienței activitățile specifice realizate prin Proiectului „Conservarea biodiversităţii în judeţul Olt”.    

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei