Home
Consiliul Județean Olt – întâlnire cu reprezentanții ansamblurilor populare participante la Concursul Național al Copiilor ”Călușul Românesc” - 4 Iunie 2015
Consiliul Județean Olt a primit astăzi, 4 iunie 2015, vizita delegațiilor invitate la Concursul Național al Copiilor ”CĂLUȘUL ROMÂNESC”.

La întâlnire au fost prezenți reprezentanții tuturor județelor participante (Alba, Dâmbovița, Neamț, Argeș, Gorj, Prahova, Brașov, Harghita, Suceava, Botoșani, Iași, Timiș, Covasna, Maramureș, Tulcea, Dolj, Mureș, Vâlcea), Paul Stănescu, președintele Consiliului Județean Olt, Iliuță Brăileanu, directorul  Palatului Copiilor “Adrian Băran” Slatina, Nichita Dragomira, consultant artistic în  cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, și  Cristian Ivan, director  adjunct  al Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiționale Olt ”Doina Oltului”.

Evenimentul a făcut parte din programul Concursului Național al Copiilor ”CĂLUȘUL ROMÂNESC” și a fost un prilej de a împărtăși impresii despre desfășurarea anuală a acestui concurs și o modalitate de cunoaștere a specificului fiecărei formații populare în parte.

Președintele Consiliului Județean Olt le-a urat bun venit invitațiilor, i-a felicitat pentru tot ceea ce fac pentru folclorul românesc și i-a asigurat pe organizatori de tot sprijinul în desfășurarea acestui concurs, care a devenit o tradiție pentru județul Olt:

”Este al 17-lea an când Oltul devine Capitala Călușului Românesc, iar acest lucru este posibil datorită unor oameni cu inimă mare, profesori cu dăruire și pasiune, dar și elevi preocupați de autentic și frumos.

Sunt bucuros să primesc astăzi astfel de  oaspeți care duc mai departe tradițiile și obiceiurile românești. Vă mulțumim că, an de an, poposiți la sediul instituției noastre pentru a ne arăta magia călușului românesc și frumusețea portului popular. De asemenea, salut prezența reprezentanților din Republica Moldova. Vă mulțumesc pentru că ne împărtășiți din valorile dumneavoastră culturale și tradiționale. Sper să vă simțiți bine în rândul oltenilor,  să considerați această experiență una reușită și o bună modalitate de a descoperi locuri şi oameni noi, cu tradiții populare și valori spirituale deosebite.

Bucuria noastră este imensă când vedem ceea ce faceți dumneavoastră cu copiii aceștia minunați. Vă felicit pe toți, inclusiv pe reprezentanții noștri din Olt, pentru că duceți mai departe cea mai mare moștenire culturală a noastră, care ne ține de 2000 de ani - folclorul românesc.

N-am cuvinte să vă spun cât de mândru sunt că sunteți aici an de an”, a spus Paul Stănescu în debutul acestei întâlniri.

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei