Home
Gala Excelenței în Artă – la a doua ediție
Un nou eveniment de înaltă ținută artistică a avut loc astăzi în Slatina, care evidențiază, promovează și premiază tineri artiști din județul nostru.

Gala Excelenței în Artă este un exemplu de colaborare între administrația publică și mediul privat, fiind organizată cu sprijinul instituțional al Consiliului Județean Olt, în colaborare cu Asociația ”Sprijinirea Copiilor Artiști din România – Duiliu Zamfirescu” și compania ALRO, care au susținut financiar acest eveniment.

Elementul central al Galei a fost acordarea unui pian Școlii de Muzică din cadrul Liceului Teoretic ”Nicolae Titulescu” din Slatina, identificând nevoia reală a elevilor pasionați de acest domeniu.

În plus, au fost acordate 30 de premii individuale tinerilor talentați, care au evoluat în cadrul evenimentului cu momente artistice deosebite în domeniile: muzică instrumentală, balet, pian, artă plastică, dans tradițional și voce.

Cuantumul total al premiilor, inclusiv donația pianului, s-a ridicat la suma de 22 mii euro.

Premiile oferite sunt o recunoaștere a muncii, dedicației și pasiunii acestor tineri extraordinari, iar pianul oferit suntem convinși că va crește și va dezvolta generații întregi de pianiști înzestrați.

 

Marius Oprescu, Președintele Consiliului Județean Olt:

”Mă bucur că organizăm un eveniment care celebrează arta. Un eveniment care sărbătorește talentul și inspirația unor copii preocupați de frumos, care excelează în muzică, dans, pictură și promovarea tradițiilor culturale ale județului nostru.

Însă cel mai mult mă bucură că scoate în lumina reflectoarelor artiști, care poate din lipsă de resurse, nu se promovează pe măsura talentului lor.

Și mă mai bucură un lucru, și anume colaborarea solidă dintre Consiliul Județean Olt, ASCAR și ALRO, cu toții interesați de promovarea și susținerea acestor minunați copii, transformând un eveniment, care a început ca o idee, într-unul, care sigur va deveni tradiție.

Le mulțumesc acestor parteneri de încredere care investesc în comunitatea locală în care au reușit să se dezvolte, sprijinind o categorie de tineri, care trebuie să muncească foarte mult ca să aibă succes.

Felicitări și dascălilor pentru misiunea frumoasă pe care o au, aceea de a pune județul nostru în topul județelor cu rezultate deosebite educând copii preocupați de artă și tradiții.

Mult succes!”

 

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei