Home
Slatina - Capitala umorului din România
Pe parcursul a patru zile, Slatina devine capitala umorului din România, deschizându-și porțile pentru cea de-a XXI-a ediție a Festivalului ”Oltenii și Restu Lumii”.

Președintele și Vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Paul Stănescu, respectiv Marius Oprescu, au primit, cu această ocazie, la sediul instituției, vizita oaspeților festivalului: actorul Dorel Vișan – personalitatea festivalului și Cornel Udrea – președintele festivalului, unde au împărtășit impresii despre festivalul nostru de tradiție, dar și despre importanța susținerii evenimentelor culturale, la nivel județean.

Festivalul a debutat  la ”Vama” oltenească de la Podul Olt cu primirea invitaților, caricaturiști, epigramiști, interpreți de umor și ansambluri folclorice.

Voia bună a continuat pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Slatina, cu inaugurarea târgului meșterilor populari tradiționali și deschiderea butoiului cu vin și glume la Mustăria ”La Cățaua Leșinată”.

Organizatorii, Consiliul Județean Olt și Primăria Slatina, le oferă slătinenilor, timp de patru zile, muzică populară, dansuri tradiționale oltenești, lansări de carte, expoziții de caricatură și fotografie umoristică, meșteri populari, o paradă a portului popular, film de comedie, concurs de epigrame, bancuri și ”altele de-ale umorului”.

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei