Home
Ediția I a Festivalului de Folclor ”Lică Militaru”
Prima ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Lică Militaru”, eveniment organizat de Asociaţia Artistică pentru Promovarea Tinerilor Talente (AAPTT) cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Olt şi Primăria Orașului Drăgănești - Olt, şi-a desemnat câștigătorii.

Pe scena Casei de Cultură a oraşului Drăgăneşti, locul de desfăşurare al evenimentului, au participat, în urma unei preselecţii riguroase, 18 concurenţi, cu vârste cuprinse între 16 și 40 de ani, din toată țara.

Gala laureaţilor a cuprins următorii premianţi:

Marele Premiu - Croitoru Roxana - județul Gorj

Secțiunea soliști vocali :

Premiul I - Alexandru Simona - județul Teleorman

Premiul al II-lea - Gaciu Constantin - județul Olt

Premiul al III - lea - Mihalache Florin - județul Caraș - Severin

Premiul al III - lea - Mârza Mădălina - județul Bistrița Năsăud

Mențiune I - Gabriel Gîlea (Gorjanu) - județul Gorj

Mențiune II - Oancea Constantin - județul Sibiu

 

Secțiunea soliști instrumentiști :

 

Premiul I - Vârciu Tudor - județul Alba

Premiul al II - lea - Pandurescu Cătălin - județul Olt

         Festivalul poartă numele unui rapsod de mare valoare a cântecului popular, Lică Militaru, originar din Câmpia Boianului, în semn de prețuire pentru întreaga sa activitate. Scopul festivalului este de a descoperi, conserva și promova cântecul vechi bătrânesc şi folclorul autentic.

         Pe lângă concursul propriu-zis,  spectatorii au avut parte de un veritabil regal folcloric oferit de nume importante ale muzicii populare romaneşti, ca Nicolae Furdui Iancu, Ion Ghiţulescu, Gheorghe Roşoga, Costină Ghican, Ion Creţeanu, Ilena Constantinescu, Mariana Lungu.

         Având în vedere succesul primei ediții, care s-a bucurat de transmisiunea în direct de către Televiziunea Română, dar şi de către Radio România Regional și Radio România Antena Satelor, oficialităţile judeţene au promis susţinerea următoarelor ediţii ale Festivalului şi  transformarea acestui festival-concurs într-o emblemă pentru Drăgăneşti şi pentru judeţul Olt.

Prezent la eveniment, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Virgil Delureanu a declarat:

”Vă asigur că, de acum încolo, acest festival va primi tot sprijinul nostru şi, la următoarele ediţii, sper că va fi de o anvergură şi mai mare. Felicit câştigătorii, felicit juriul, spectatorii şi telespectatorii din această minunată seară!”

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei