Home
TMK lansează în operare noua secţie de producţie de 10 milioane de euro
TMK Artrom, producătorul slătinean de ţevi laminate din oţel, lansează la începutul săptămânii viitoare Secţia nr. 5- ACH - ţevi pentru automobile şi cilindri hidraulici. Investiţia companiei în noua secţie de producţie se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

Noua secţie, care a presupus o investiţie de circa 10 milioane de euro, are capacitatea de a procesa circa 25.000 de tone de ţevi, anual. Reprezentanţii TMK au arătat că, în Secţia ACH, ţevile produse în special în Secţia de producţie la rece îşi continuă prelucrarea către produse mai apropiate de starea finală de utilizare. Principalul produs al acestei secţii îl vor constitui ţevile prelucrate la interior prin alezare şi roluire, pregătite astfel pentru a intra direct în componenţa cilindrilor hidraulici.

„Prin materialele folosite şi toate procesările făcute, ţevile sunt astfel destinate producţiei de cilindri hidraulici pentru aplicaţii cu maxime exigenţe: instalaţii de ridicat, echipamente industriale complexe, echipamente miniere, automobile, aviaţie etc. În aceeaşi secţie vor fi finisate superior şi ţevile pentru tijele cilindrilor hidraulici”, precizează reprezentanţii TMK, în cadrul unui comunicat.

 

Folosind o modernă instalaţie de debitare de mare precizie, tot în noua secţie, deja se produc şi anumite piese tubulare folosite în construcţia automobilelor, furnizându-se deja direct anumite părţi către uzinele Dacia-Renault, dar şi către alte firme româneşti care produc componente de mare complexitate pentru mărci internaţionale automobile de renume. Dotarea secţiei ACH este una de ultimă generaţie utilajele fiind importate din Japonia şi Germania.

 

Programul de investiţii continuă

 

Reprezentanţii TMK spun că eforturile în direcţia creşterii ponderii produselor premium vor continua şi după inaugurarea echipamentelor principale ale secţiei ACH. În acest sens, va fi demarat cel mai important proiect, noua secţie de tratamente termice. Aici, ţevile laminate la cald vor fi înnobilate cu caracteristici superioare prin tratamente termice în instalaţii de ultimă generaţie.

 

TMK a demarat în TMK-Artrom un program de investiţii, care se derulează în perioada 2014-2018, program ce prevede dezvoltarea unor facilităţi tehnologice care să transforme produsul finit de la Slatina (ţevi mecanice) în produse cu valoare adăugată mai mare şi deci şi cu eficienţă crescută.

„Având în vedere supracapacităţile de producţie de ţevi comerciale la nivel global, pentru a creşte eficientă produselor sale, TMK a definit ca strategie de dezvoltare pe termen lung pentru Divizia din Europa creşterea calităţii şi valorii adăugate a produselor sale în domeniul ţevilor industriale (cele pentru automobile, cilindri hidraulici, organe de maşini, echipamente de ridicat şi transportat, etc) şi creşterea producţiei de produse din gama ţevilor industrial de tip Premium”, mai spun reprezentanţii TMK.

Instrumente Structurale în România
Siglă Fonduri Structurale
Sigla Uniunii Europene
Stema Guvernului Romaniei